Плюси та мінуси

Плюси та мінуси

RSS
12 октября 2020

Переваги гідропонного методу вирощування рослин:

При застосуванні цієї способу істотно піднімається врожайність плодових рослин. Інтенсивне цвітіння декоративних рослин також доводить позитивний вплив гідропоніки на їх зростання. Цей метод допомагає забезпечити рослину всіма необхідними йому корисними речовинами. Воно росте міцним і здоровим, причому набагато швидше, ніж в грунті.
Рослина не накопичує шкідливих і згубно впливають на людський організм елементів, що містяться в грунті. Як правило, це отруйні органічні сполуки, надлишок нітратів, радіонукліди, важкі метали та інші. Особливо це актуально для плодових рослин. Адже при використанні методу гідропоніки рослини отримують тільки корисні речовини.
Рослини не потребують щоденного поливу. І витрата води при гідропоніці набагато простіше контролювати. Кожна рослина вимагає виключно індивідуального підходу. Залежно від системи вирощування і обсягу ємності необхідно систематично доливати воду - одній рослині раз в три дні, інакше раз на місяць.
При грунтовому вирощуванні рослини нерідко страждають від пересихання і нестачі кисню, у разі перезволоження. Із застосуванням способу гідропоніки це абсолютно виключено.
Процедура пересаджування багаторічних рослин при використанні технології гідропоніки істотно полегшується. Адже при пересадці їх в грунт коріння в будь-якому випадку травмуються, в тій чи іншій мірі.
Завдяки гідропоніці можна уникнути таких проблем, як шкідники і всілякі різновиди грибків і хвороб, які зустрічаються у рослин, що ростуть в грунті. Питання про застосування отрутохімікатів сам собою відпадає.
Відпадає необхідність застосування нового ґрунту, що значно зменшує витрати на процес вирощування кімнатних рослин.
З практичний точки зору за такими рослинами легше доглядати, немає бруду від землі, немає сторонніх запахів, немає шкідників, які можуть завестися в грунті, а потім поширитися і на приміщення. 

Мінуси застосування технології гідропоніки: 

Спочатку вартість такого рішення буде істотно вище, ніж придбання звичайного ґрунту.
Потрібно вкласти трохи праці, щоб самостійно зібрати систему. Це займе чимало часу і сил. А якщо придбати вже готову систему, то вам доведеться викласти певну суму. Плюс в тому, що початкові витрати і часу і грошей окупляться з лишком, оскільки рослина почне рости в кілька разів швидше і доглядати за ним буде набагато легше.
Стереотипи і громадську думку дають своє. Багато такий спосіб вирощування рослин асоціюють зі штучним методом із застосуванням хімічних добрив - тобто отрутохімікатами, які згубно впливають на здоров'я. Однак такого роду судження виникають виключно від незнання того, що таке гідропоніка. 

Процес пересадки рослини з грунту в систему гідропоніки 

  • Помістіть в відро земляний кому з коренем рослини і замочіть на кілька годин водою кімнатної температури.
  • По закінченню цього часу під водою акуратно відокремте землю і за допомогою легкої струменя води кімнатної температури обережно отмойте коріння.
  • Після очищення розправте коріння до низу і засипте їх субстратом. При цьому не потрібно, щоб рослина безпосередньо корінням стосувалося водяного шару. Розчин підніметься вгору по капілярах субстрату і досягне коренів. Через деякий час рослини самі проростуть на необхідну глибину.
  • Полийте субстрат зверху звичайною водою. Потім залийте воду в посудину до необхідного рівня і залиште рослина адаптуватися приблизно на тиждень.


Тільки після закінчення цього періоду в воду можна додавати добрива.

Рекомендуемо подивитись

0 комментариев
Комментариев ещё нет — ваш может стать первым.